Treatments

Behandelingen

Intensief herstel van de vochtbalans 

Alle Huidtypen 

Tijdsduur: ca. 60 min zonder massage / ca. 90 min met massage 

Prijs: €55,00 zonder massage / €65,00 met massage 

Behandeling:reinigen, epileren/harsen, wenkbrauwen, dieptereiniging, onzuiverheden verwijderen, gezichtsmassage, masker, serum, dag/nacht crème.

Acne / Vette huid / gecombineerde huid 

Tijdsduur: ca. 60 min zonder massage / ca. 90 min met massage 

Prijs: €55,00 zonder massage / €65,00 met massage 

Behandeling:  reinigen – epileren/harsen wenkbrauwen –  dieptereiniging – onzuiverheden verwijderen – gezichtsmassage – masker* – serum – dag/nacht crème. 

*Bij actieve acne wordt het Purifying Charcoal Black Mask ingezet tegen een meerprijs van €10,00 

Gevoelige/dunne huid / couperose / rosacea 

Tijdsduur: ca. 60 min zonder massage / ca. 90 min met massage 

Prijs: €55,00 zonder massage / €65,00 met massage 

Behandeling:  reinigen – epileren/harsen wenkbrauwen –  dieptereiniging – onzuiverheden verwijderen – gezichtsmassage – masker – serum – dag/nacht crème. 

Rijpere huid  

Tijdsduur: ca. 60 min zonder massage / ca. 90 min met massage 

Prijs: €55,00 zonder massage / €65,00 met massage 

Behandeling: reinigen – epileren/harsen wenkbrauwen –  dieptereiniging – onzuiverheden verwijderen – gezichtsmassage – masker – serum – dag/nacht crème. 

Behandeling voor de rug 

Alle Huidtypen 

Tijdsduur: ca. 45 min 

Prijs: €55,00  

Behandeling: reinigen –  dieptereiniging – onzuiverheden verwijderen – masker – huidolie/crème. 

Bacne: ook wel acne op de rug, is een veelvoorkomend huidprobleem. Denk hierbij aan een paar kleine puistjes op je rug of schouders, of veel diepe ontstekingen verspreid over je hele rug. Ze kunnen pijn veroorzaken, irriteren en veel mensen ervaren hiervoor op dagelijkse basis schaamte. Vooral in de zomer kan ‘bacne’ je onzeker maken wanneer je rondloopt in je bikini of zwembroek. Of je hebt een bruidsjurk of andere feestelijke gelegenheid en draagt iets met een open rug. Is dit voor jou herkenbaar? Lees dan verder wat je er tegen kunt doen. 

Bij wie komt bacne voor?  
Acne op de rug komt veel voor bij pubers, maar ook veel volwassenen hebben hier last van. Puistjes op je rug kunnen dezelfde oorzaak hebben als puistjes in je gezicht. Ze ontstaan door hetzelfde proces: je lichaam maakt te veel talg aan, waardoor dit zich gaat ophopen in je poriën. Wanneer deze talg niet kan worden afgevoerd, ontstaat er een ontsteking.

Er bestaan een aantal verschillen tussen acne en bacne. De huid op je rug is ten eerste vrij dik. Je huid is hier dikker dan de huid op je gezicht, waardoor je rug sterkere behandelingen aankan, zoals exfolianten en scrubs. Daarnaast bevinden de grootste talgklieren zich op je rug, waardoor het risico van de overproductie van talg hier hoger is dan op andere plekken op je lichaam. 

Wat is de oorzaak van acne op je rug? 
Acne op je rug kan ontstaan door verschillende factoren. Hormonen, erfelijkheid en stress kunnen bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen die ervoor zorgen dat je lichaam veel talg aanmaakt. Maar ook externe factoren kunnen hiervoor zorgen, zoals: 
 
1. Een te vette bodylotion 
Een te vette, oliehoudende bodylotion kan puistjes op de rug verergeren of veroorzaken. Dit kan zorgen voor verstopte poriën. Bij verstopte poriën kan talg niet afgevoerd worden. 
 
2. Synthetische kleding  
Draag je synthetische kleding, bijvoorbeeld tijdens het sporten? Dan kan je kleding de hitte en het zweet op je huid vasthouden. Je kleding drukt tijdens het sporten tegen je huid en deze raakt vervolgens geïrriteerd. Dit hoeft overigens niet alleen tijdens het sporten te gebeuren. 

Tips tegen acne op je rug 
Gelukkig zijn er verschillende acties die je kunt ondernemen om je bacne onder controle te krijgen of te voorkomen, zodat je je hiervoor niet meer hoeft te schamen. Hieronder lees je onze tips. 
 
Tip 1: Reinig en exfolieer je rug  
Was je rug dagelijks goed om overtollig talg en bacteriën te verwijderen. Je rug wassen met water is meestal niet genoeg om het vet en vuil van je huid te verwijderen. Als je je rug reinigt, zorg dan voor producten met een milde ingrediënten, die je huid niet irriteren. 
 
Goede ingrediënten om op te letten in je reiniger of exfoliant zijn: salicylzuur, glycolzuur en retinol. 
 
Tip 2: Hydraterende bodylotion op waterbasis 
Wanneer je je huid hebt gereinigd, smeer je daarna dan in met een hydraterende bodylotion op waterbasis. Op deze manier droogt je huid niet uit. Dit is belangrijk, omdat je huid anders meer talg gaat produceren en er weer een onzuivere huid ontstaat. 
 
Tip 3: Kleding wassen 
Was je kleding nadat je het hebt aangehad. Vooral als je hebt gesport en veel hebt gezweet is het belangrijk dat je je kleding snel uittrekt, zodat het niet te lang aan je huid kleeft. Het beste is om direct te douchen en je huid weer te reinigen. 
 
Tip 4: Draag losse kleding van natuurlijk materialen 
Het grootste gedeelte van de dag komt je huid in aanraking met kleding. Kleding van natuurlijke materialen is fijner voor je huid wanneer je huid snel geïrriteerd raakt, het ademt namelijk beter dan synthetische stoffen. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld: katoen, linnen en zijde. Stoffen die je wil vermijden zijn: polyester, acryl en nylon. Huidirritaties kunnen ook veroorzaakt worden door te strakke kleding. Dit is slecht voor je bloedcirculatie. 

Wat moet je juist niet doen bij bacne? 
Het is heel verleidelijk om je puistjes en mee-eters uit te knijpen, maar wij adviseren je om dit niet te doen. Door zelf aan je puistjes te zitten, bestaat de kans dat er grotere ontstekingen ontstaan en uiteindelijk ook acnelittekens. 

Acne op je rug behandelen 
Je kunt bij ons terecht voor behandelingen tegen acne op je rug. Vaak doen we hiervoor een dieptereiniging of een chemische peeling. Met een dieptereiniging ledigen we handmatig alle onzuiverheden op je rug en/of schouders. 
 
Met een chemische peeling zorgen we dat je huid exfolieert en dat je bovenste huidlaag dun blijft. Zo kan talg zich niet snel ophopen en kunnen er geen puistjes ontstaan. Een peeling kan ook goed ingezet worden als je tijdelijk een onrustige huid hebt door bijvoorbeeld hormonale veranderingen. Veel vrouwen ontwikkelen last van pukkels bij het wisselen van anticonceptie. Een peeling is dan de perfecte behandeling om te zorgen dat de huid weer rustig wordt. 

Acne behandelen 
Puistjes hoeven niet alleen op je gezicht en je rug voor te komen. Ook op je borst, schouders.

 

Wimpers verven 

€ 10,00 (±15 min.) 

Wenkbrauwen verven 

€ 10,00 (±15 min.) 

Wenkbrauwen epileren/harsen 

€ 12,00 (±15 min.) 

Harsen bovenlip 

€ 10,00 (±15 min.) 

Harsen kin (en evt. kaakcontour) 

 

€ 10,00 (±15 min.) 

Harsen bovenlip en kin 

€ 16,00 (±15 min.) 

Harsen haargrens                            

€ 12,00 (±15 min.) 

 

HARSEN LICHAAM 

 

Armen 

€ 40,- (±30 min.) 

Rug 

€ 40,- (±30 min.) 

Boven of onderbenen 

€ 40,- (±30 min.) 

Gehele benen 

€ 65,- (±60 min.) 

Cosmetic treatments

Cosmetische Behandelingen

Prijs: €70,00 
Tijd: ca 60 – 90 minuten  

Huidtype: Huid met acne – talgreductie – diep reinigen van poriën – vette/gecombineerde huid  

Behandeling: reiniging – peeling voorbereiding – fruitzuur/Salicylic peeling (*) aangepast op het huidtype – onzuiverheden verwijderen Purifying Charcoal Black Mask – dag/nacht crème of huidolie. 

Wat is acné? 
Acné is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de talgklier in de huid ontstoken raakt. Vaak beginnen puistjes in de puberteit, maar ook op latere leeftijd kun je last hebben van acné. 

Acné ontstaat meestal door een combinatie van factoren, die ontstaan door een verandering van de hormoonhuishouding. 
 
1. Hyperkeratose 
Door opstapeling van dode huidcellen rond de poriën raakt de haarfollikel verstopt. 
 
2. Toename van de talgproductie 
Onder invloed van hormonen worden de talgklieren groter en actiever en wordt de textuur van de talg dikker. Door de verstopping van de haarfollikel blijft de talg vastzitten in de haarfollikel en ontstaan comedonen (mee-eters). 
 
3. De acné bacterie in de haarfollikel en de talgklier 
Bij normale talgproductie bevindt de acné bacterie zich op het huidoppervlak. Door gebrek aan talg op het huidoppervlak migreert de acné bacterie in de haarfollikel. 
 
4. Ontsteking 
De aanwezigheid van de acné bacterie in de haarfollikel veroorzaakt een ontsteking rondom de talgklier, wat zich uit in een puistje. 

 De juiste verzorging thuis is net zo belangrijk als de behandeling in de praktijk. Door thuis uw huid op een juiste manier te verzorgen zullen we tijdens het behandeltraject sneller resultaat behalen. 

 (*)Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuurpeelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellagen te verwijderen. Een fruitzuurpeeling heeft een keratolytische werking, wat betekend dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. 

     

   

Doffe/vale huid – rimpelvorming – pigmentvlekken – grove poriën – huid met onzuiverheden 

Prijs: €75,00 
Tijd: ca 60 minuten 

Behandeling  
reinigen – Bio peel kruidenpeeling – onzuiverheden verwijderen – serum – masker – dag/nacht crème.
 

Een Bio Peel is een biologische kruidenpeeling waarbij een mix van gedroogde kruiden, zeewier, algen en/of plant- en fruit extracten op de huid aangebracht wordt. Deze extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. De kruidenpeeling is de ultieme vitaminen boost voor de huid, en voorziet deze van vitaminen, mineralen, enzymem, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden. 

Ongeveer 3-5 dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droog aan. Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe, frisse huid zichtbaar. Voor intensieve resultaten wordt aangeraden om meerdere Bio Peel behandelingen in kuurverband te ondergaan. Daarna volstaat een periodieke onderhoudsbehandeling om het resultaat te behouden. 

Wat kan men bereiken met een Bio Peel? 
– Fijneren porienstructuur  
– Gladdere huid, gladstrijken van lijntjes 
– Verhelderen van hyperpigmentatie 
– Verbeteren van het acne-huidbeeld 
– Kalmeren van een onrustige huid 
– Intens opfrissen van een doffe, vale huid. 

Kuur: 3x bio peel behandeling om de 14 dagen voor €225 en 15% korting op producten. 
Kuur: 6x bio peel behandeling om de 14 dagen voor €450 en 20% korting op producten. 

Wanneer mag je geen bio peel behandeling ondergaan: 
– Kanker 
– Virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden 
– Open wondjes 
– Actinische keratose 
– Retinoïden (waaronder vitamine A-zuur, stoppen gedurende 6 weken)

Rijpere huid – huid met tekenen van veroudering – hyperpigmentatie – doffe/vale huid                                                                      

Tijdsduur: ca. 90 min. 
Prijs: €75,00 

Behandeling
reinigen – epileren/harsen wenkbrauwen – dieptereiniging – onzuiverheden verwijderen – ontspannende gezichtsmassage – Bio Cellulose vliesmasker – serum – dag/nacht crème.
 

De Boost treatment is een behandeling met het Revolutionair Anti-Aging masker, op basis van een Bio Cellulose vliesmasker. De werkzame hoofdstof is PhytoCellTec™ MD. Dit is een liposomale werkstof op basis van de stamcellen van een zeldzame Zwitserse appel: 
– Beschermt de levensduur van huidstamcellen 
– Vertraagde afsterving van essentiële cellen 
– Gaat huidveroudering tegen en geeft direct een fris en stralend resultaat. 
– Behoudt de jeugdige look en vitaliteit van de huid 

Het vliesmasker bevat de FucoGel™ active, welke de huid verbetert volgens het S.M.A.R.T principe: 
Soothing, Moisturizing, Anti-aging, Restructuring & Touch. 
Het vliesmasker bestaat daarnaast uit bosbesextract, rijk aan aminozuur, vitaminen, antioxidanten en essentieel vetzuur, om de huid te revitaliseren. 

BioCellulose Oxygen Mask: Sterk activerend masker op basis van een Bio Cellulose vliesmasker. Het Bio Cellulose masker is gedrenkt in een zuurstofrijk en ontgiftend serum. Het zorgt voor een echte zuurstofboost in de huid, en versterkt gelijktijdig de barrièrefunctie. Bevat een actief extract van de Nasturtium-bloem, wat het ontstaan van vrije radicalen en schade aan de huidmatrix beperkt. Het ontgiftende groene thee-extract kalmeert de gestreste huid, terwijl het Moringa extract vol zit met antioxidanten en vitamine C. 

Rijpere huid – doffe/vale huid – pigmentvlekken – grove poriën – huid met onzuiverheden 

Prijs: €80,00 
Tijd: ca 90 minuten 

Behandeling
reinigen – epileren/harsen wenkbrauwen – dieptereiniging – onzuiverheden verwijderen – ontspannende gezichtsmassage – BioActive Vitamin C*–
Lifting Gold Mask* – serum – dag/nacht crème. 

 * Vitamine C heeft meerdere huidverbeterende eigenschappen,  waaronder: 
– stimuleren van collageen- en elastine aanmaak 
– het repareren van beschadigt weefsel 
– het verhelderen van hyperpigmentatie 
– geeft een doffe, vale huid een perfecte glow 
– neutraliseert gevaarlijke oxidanten die (huid)cellen aanvallen 
– helpt de huid te beschermen tegen UV-schade.   

Omdat vitamine C in een hoge dosering zeer zuur is, kan het aanbrengen als branderig of tintelend ervaren worden. Dit hoort echter bij L-Ascorbic Acid en kan geen kwaad.  

*Het Lifting Gold Mask is all about the glow. 
Het jelly masker bevat een stimulerend en actief serum met pro-vitamine B5 (panthenol), hyaluronzuur, aloë vera,  rode algen en melkzuur, om de huid direct te transformeren van dof en vaal naar glad en glanzend. Bevat daarnaast konjacwortel extract, een zeer hydraterend extract die fijne lijntjes gladstrijkt en zorgt voor volle, gehydrateerde huidcellen.

cupping

Cuppen

Prijs: €50,00
Tijd: ca 45 minuten 

Cupping betekent het plaatsen van “cups” op het lichaam.
Deze cups zijn (plexi)glazen bokaaltjes die zuurstofarm (vacuüm) worden
gemaakt, vervolgens op het lichaam geplaatst worden en zich vastzuigen
op de gewenste locaties.

Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte
zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en
spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te
trekken.

De Vacussage is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging
van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen
cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de
verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Het lichaam wordt eerst ingemasseerd met sesam-massageolie, waarna er
cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt
er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam
bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft.

Inhoud:
Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer
lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en
hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een
blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het lichaam.
Toxines in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door
het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan
zorgen. Door gebruik te maken van Vacussage-technieken kunnen de
gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het
lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

In de Oosterse geneeswijzen worden cups gebruikt om de energiebanen
(meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen
waardoor pijnen worden verzacht en allerlei ziektes worden
bestreden.Vacussage heeft een enorme dieptewerking en is vooral
effectief in de bestrijding van pijn.

Vacussage is verder aan te raden bij volgende indicaties:
– Rug- en schouderklachten
– hoofdpijn
– pijnlijke menstruatie
– maag- en darmklachten
– zwakke spijsvertering
– chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep.

Vacussage kan eveneens dienen als cellulitisbehandelingen, gezien de
cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken.

 

Prijs: €50,00
Tijd: ca 60 minuten 

“Kus je cellulite vaarwel”

De nieuwe, innovatieve en zeer effectieve manier om met behulp van de Bellabaci cups cellulite te bestrijden zonder de na-effecten van de traditionele cups van glas of hard kunststof. Durf je benen weer te laten zien.

Wat is het verschil tussen cellulitis en cellulite?
Cellulitis is eigenlijk een chronische ontsteking aan het bindweefsel, een zeer pijnlijke aandoening.

Cellulite zijn bobbeltjes en putjes in dijen en billen, ofwel sinaasappelhuid genaamd.

Oorzaken cellulite
Er zijn 4 oorzaken van cellulite. Het kan best zijn dat je ze niet alle vier hebt.

1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande
vochtophopingen
2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen
3. Verklevingen van huidlagen
4. Verslapping van de huid

1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie
Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten, ze kunnen een dikke brij vormen, met gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten. Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfestelsel wordt aangestuurd door hormonen. Bij verstoorde hormoonbalans houdt het lichaam vocht vast. Bijv. bij de anticonceptiepil.

2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen
Wanneer de vetcellen overvol raken door een verstoorde bloed en lymfecirculatie, worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd en blijven tussen de vetcellen hangen. Het intercellulaire vocht hoopt zich op en wordt vervolgens een slijmerige drap die de vetcellen aan elkaar doet plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes. De vetcellen liggen naast elkaar en vormen een soort druiventrosjes. Doordat de vetcellen groeien hebben ze meer ruimte nodig waardoor de huid naar buiten wordt gedrukt.
De druiventrosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd
eilandjes. Naarmate de cellen voller raken, worden ze ook onregelmatiger van aanzien. De bloedvaten en zenuweindjes, gelegen in de middelste en onderste huidlaag worden afgekneld vandaar dat cellulite ook pijnlijk kan aanvoelen.

3. Verklevingen van huidlagen
We spreken van verklevingen als de opperhuid, lederhuid en onderhuid aan elkaar geplakt zijn. Daarbij is de vetlaag, gelegen in de onderhuid, ook nog eens verkleefd met de spieren. Daardoor doet beweging pijn. Pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door zenuwcellen die afgekneld worden. Verklevingen komen vooral voor op de billen, de heupen en de dijen. Vooral bij een verkleving in combinatie met harde samenklontering van vetcellen voelt de huid heel vast aan. Belangrijk om de verklevingen van elkaar los te maken.

4. Verslapping van de huid
Verslapping kan aangeboren zijn, een losse huidstructuur, het hangt. Het kan ook komen door leefwijze, zwangerschap etc. Een ernstig verslapte huid is dikwijls niet meer te herstellen.

Prijs: €30,00
Tijd: ca 30 minuten 

Doel massage

 • Het verbetert de bloedtoevoer naar de huid en verhoogt de soepelheid
 • Het verstevigt de huid; door het stimuleren van de fibroblastcellen wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd
 • Talgproductie kan worden gereduceerd
 • Verbetert en verzacht littekenweefsel
 • Het versterkt de huid en de weerstand tegen schadelijke invloeden
 • Betere opname van werkstoffen
 • Toxines (gifstoffen) worden verwijderd door het lymfestelsel
 • Verfijnt de poriën
 • Toniseert de mimische spieren
 • Vermindert rimpels en fijne lijntjes
 • Draineert vochtwallen en onderkin
 • Het losmaken van verklevingen
 • Heeft een vaatverstevigende werking
 • Normaliseren van de huidfuncties en het versterken van de huidconditie
 • Vochtbalans van de huid kan worden verbeterd
 • Circulatie van lymfe en bloed kan worden geactiveerd of gekalmeerd
 • Aanmaak van hormonen kan worden beïnvloed
  Afweersysteem wordt versterkt.

  In deze massage werk ik via drukpunten en meridiaantrajecten op de
  mimische spieren en hun relaties bij het ontstaan van rimpelvorming.

  De massage stimuleert lichaamsprocessen om de doorbloeding, de
  vochtbelans en de hormoonhuishouding aan te zetten en daarmee
  veroudering te vertragen en overige huidproblemen in belans te brengen.

  Met de cups masseer ik het bindweefsel, waarbij invloed wordt
  uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken
  die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten
  (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en
  daarmee samenhangende versteviging uitwerkt.

In deze massage werk ik via drukpunten en meridiaantrajecten op de mimische spieren en hun relaties bij het ontstaan van rimpelvorming.

De massage stimuleert lichaamsprocessen om de doorbloeding, de vochtbelans en de hormoonhuishouding aan te zetten en daarmee veroudering te vertragen en overige huidproblemen in belans te brengen.

Met de cups masseer ik het bindweefsel, waarbij invloed wordt
uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en daarmee samenhangende versteviging uitwerkt.